Antti Luomala
0400-234372
Monimuotoiset maatilat, talous ja investoinnit, suoramyynti, markkinointi, majoitustoiminta, TKI-verkostot ja ruokamurros
Neuvo
Koko Suomi
Kotimaakunta Pirkanmaa
Mitä teen?
Monimuotoisten maatilojen kehittäminen ei ole helppoa: se vaatii laajasti taitoja, sinnikkyyttä ja resursseja. Tuen ja edistän maatilojen uudistumista ja monipuolistumista sekä autan uusien tilojen perustamisessa. Tätä palvelutyötä varten kehitän jatkuvasti neuvojan ja valmentajan taitojani, harjoitan koetoimintaa omalla pientilallani Sastamalassa ja rakennan asiakkailleni hyödyllisiä verkostoja.
Tarjoamani palvelut
Valmennan ja neuvon etenkin monimuotoisia maatiloja yrittäjyydessä, päätöksenteossa, maatilan kokonaissuunnittelussa, rahoituksessa ja investoinneissa. Tarjoan myös suoramyyntiin, markkinointiin sekä digitaalisiin alustoihin ja työkaluihin liittyvää neuvontaa.
Autan viljelijöitä löytämään tilanteeseen sopivan neuvojan, asiantuntijan, tukiresurssit ja rahoituksen hyödyntämällä laajoja verkostojani.
Työskentelen myös TKI-organisaatioiden ja elitarviketeollisuuden kanssa kestävään maatalouteen ja ruokajärjestelmään liittyvissä kehityshankkeissa hyödyntäen kokemustani maanviljelystä, johtamisesta, yrittäjyydestä, viestinnästä, markkinoinnista ja yhteisöjen kehittämisestä
Koulutus
* Holistic Management foundations, 2024, Holistic Management International
* Permaculture Design Course, 2024-2025 (käynnissä), Permaculture Education Center
* YTM - Sosiologia, tiedon ja tieteen sosiologia, 2010, Tampereen yliopisto
* YTK - Sosiologia, hyvinvointivaltion murros, 2002, Jyväskylän yliopisto
Osaaminen
* Yritysvalmennus, tilan toimenpiteiden ja tavoitteiden fokusointi (strategia), tiimin johtaminen, päätöksenteko
* Suoramyynnin työkalut, markkinointi, sosiaalinen media, vuokrausalustat, asiakasvuoropuhelun kehittäminen
* Monimuotoisen maatilan talous, investoinnit, kehittäminen ja kokonaissuunnittelu
TKI-organisaatioille: ruoan arvoketjut, maaseudun kehittäminen, ruokajärjestelmän ja ruokamurroksen ymmärtäminen
Mitä ajattelen tulevaisuudesta?
Uudistava viljely, agroekologia, permakulttuuri ja luomu ovat kaikki osa samaa ruokamurrosta ja regiimin vaihtumista, joka taas on osa globaalia kestävyyssiirtymää.
Murroksessa maatilat vahvistuvat ja monipuolistuvat ottamalla käyttöön uudistavia, agroekologisia ja permakulttuurisia menetelmiä. Syömme yhä enemmän terveellisiä, laadukkaita ja vähemmän denaturoituja elintarvikkeita. Uudet teknologiat vauhdittavat murrosta, jonka varsinainen ydin on ekologisen lukutaidon nousu ja teollisten monokulttuurien asteittainen väistyminen. Ekologinen lukutaito tarkoittaa paikallisia ravinnekiertoja, monimuotoisuuden ja laidunnuksen lisääntymistä, kokonaisvaltaista ekologista ympäristösuunnittelua ja kaavoitusta.
Suomen maaseutua pitää alkaa asuttamaan uudestaan ja tähän meillä on liikevoima ja menetelmät olemassa. Agroekologiaan, uudistavuuteen ja permakulttuuriin perustuva maaseudun uudelleenasutus tuottaa lukuisia toisiaan vahvistavia hyötyjä, kuten: ruoantuotannon monipuolistaminen, uusien biotalouden innovaatioiden mahdollistaminen, maaseudun yhteisöjen elvyttäminen ja kiinteistökannan arvonnousu, maaseutumiljöön kaunistaminen, sekä ennen kaikkea polkuja luonnonläheisen ja merkityksellisen elämäntavan rakentamiseen.
Poimintoja työhistoriasta
* Toimitusjohtaja, MAA-akatemia osuuskunta, 2025 alkaen
* Erityisasiantuntija, Forum Virium Helsinki, 2024-2025 - Urban&Local -lähiruokahanke, hankevalmistelun asiantuntijatyöt
* Maatilaneuvoja, yritysvalmentaja, A&R Luomala Oy, 2023 alkaen
* Projektipäällikkö, AhlmanEdu 2019-2023 - kehittämishankkeet (lähiruoka, pientuottajat, uudistava viljely, suoramyynti)
* Maatilayrittäjä, sivutoiminen 2020 alkaen (kasvintuotanto, puutarhatuotanto, CSA, suoramyynti, majoitustoiminta, laidunnusyhteistyö)
